top of page
FAQ.jpg

Veelgestelde vragen

Blijf op de hoogte

FAQ: FAQ

Hoe wordt de haartransplantatie gedaan?

Bij onze Kliniek en bij andere haartransplantatiecentra met een vergunning van het ministerie van Volksgezondheid, worden de volgende procedurestappen gevolgd onder toezicht van een arts:

  1. Voorafgaand aan de operatie wordt al het haar op het hoofd van de patiënt getrimd.

  2. Lokale anesthesie wordt toegediend om de donor- en ontvangersites te verdoven. Hoewel de patiënt tijdens de operatie wakker zal zijn, zal hij ontspannen zijn en bijna geen pijn voelen.

  3. De haarzakjes op de donorplaats worden geoogst en opgeslagen in een speciale oplossing. Het aantal te extraheren haarzakjes is evenredig met het aantal implantaten dat moet worden geïmplanteerd. Haarzakjes worden verzameld door een punchbiopsie. Het penachtige ponsgereedschap dat hier wordt gebruikt, is bevestigd aan een zeer gevoelige motor.Het apparaat op de punt van het ponsgereedschap kan worden aangepast aan de structuur van de donorplaats. Apparaten met een dikkere punt kunnen in sommige gebieden worden gebruikt, terwijl dunnere apparaten in andere regio's kunnen worden gebruikt.

  4. De frontale haarlijn van de patiënt is ontworpen. Het juiste ontwerp van deze haarlijn is erg belangrijk in termen van het natuurlijke uiterlijk dat u krijgt na een haartransplantatie.  De vorm van het gezicht, de leeftijd en het geslacht zijn de belangrijkste factoren bij het bepalen van de haarlijn aan de voorkant. Om een ​​natuurlijk ogende haarlijn na te bootsen, moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, zoals de hoek van de kromming van het haar, uitgangshoeken en richting van het haar, de verwachtingen van de patiënt en het toekomstige haarverlies. Het ontwerpen van een goede haarlijn met de juiste balans is van vitaal belang en vereist een geweldige ervaring. Een goed geplande haarlijn kan geweldige resultaten en natuurlijk uitziend haar opleveren. Als je een haarlijn krijgt die te symmetrisch of te rond is, zal je haar onvermijdelijk er onnatuurlijk uitzien.

  5. De ontvangende locaties worden voorbereid door spleten op de hoofdhuid te openen door uitgangshoeken en de richting van de haargroei te observeren. De follikels worden vervolgens in deze spleten gestoken. Een ervaren team zal aandacht besteden aan de volgende punten voor een succesvolle haartransplantatie. Het gebruik van te veel of te weinig transplantaten moet worden vermeden om de meest natuurlijke uitstraling te bereiken. De haarzakjes moeten asymmetrisch worden verdeeld om geen lineaire haarstrook te creëren. Als de donorplaats niet genoeg grafts kan opleveren, moet het betreffende materiaal op een verstandige manier worden gebruikt, waarbij meer enten aan de frontale haarlijn en kroon worden toegewezen, omdat deze regio's meer aandacht trekken.

  6. Nadat de procedure is afgerond, worden speciale verbanden gebruikt om de donorplaats te bedekken om infectie te voorkomen en geven we u duidelijke instructies voor de nazorg.

Ziet een haartransplantatie er natuurlijk uit?

Een goede haartransplantatie is volledig onzichtbaar en ziet er volkomen natuurlijk uit als de juiste techniek correct wordt gebruikt door een bekwaam team.

Het aantal mensen dat een haartransplantatie krijgt is veel hoger dan je zou denken, dus zie je eigenlijk veel mensen die een haartransplantatie in je dagelijks leven hebben gehad, maar je kunt niet zeggen of ze de procedure hebben gehad. In feite is dit voorbeeld het beste antwoord op de vraag:

"Ziet haartransplantatie er natuurlijk uit?"

Binnen 2 maanden na haartransplantatie, begint u de eerste resultaten te zien wanneer uw haar begint terug te groeien. Dit haar is geen pruik of andermans haar. Het is uw natuurlijke haartransplantatie van uw donorgebied, dus er is geen reden waarom het er onnatuurlijk uit zou zien - zolang de procedure wordt uitgevoerd door een bekwaam haartransplantatieteam met behulp van de nieuwste technologie.

De kleur, textuur en groeisnelheid van het getransplanteerde haar hebben dezelfde kenmerken als je natuurlijke haar.

• Wanneer u uw nagel snijdt, is de nagel die teruggroeit uw eigen nagel en ziet er natuurlijk uit.

• Wanneer de korstjes weg zijn na een snee of verbranding, is de huid die onder de korstjes regenereert nog steeds uw eigen huid en ziet er natuurlijk uit.

• Evenzo is het haar dat wordt getransplanteerd uw eigen haar en het groeit langer, wordt dikker en ziet er natuurlijk uit.

De FUE-techniek die in de afgelopen jaren werd gebruikt bij haartransplantatie, is zeer succesvol gebleken. Het bereikt de meest natuurlijke uitstraling en laat geen zichtbaar litteken in tegenstelling tot FUT-techniek.

In dit opzicht wordt FUE-techniek beschouwd als een revolutie op het gebied van haartransplantatie.
Waarom lijken sommige haartransplantaties dan onnatuurlijk?
Stel dat je naar een stad reist die je niet goed kent en van plan bent om uit eten te gaan in een restaurant. Je vindt twee restaurants, een vol met klanten en de andere zonder klanten.

Welke zou jij kiezen?

Het antwoord ligt voor de meesten van ons voor de hand: we kiezen voor de overvolle.

Door dit te doen, denken we dat we mogelijke risico's zullen minimaliseren. Het feit dat de plaats overvol is fungeert als een aanbeveling voor ons. Als de plaats vol is, gaan we er natuurlijk van uit dat veel mensen tevreden zijn over de service en het personeel is waarschijnlijk geweldig.

Evenzo volgen we bij het kiezen van een arts het advies van de mensen om ons heen. Dit geldt voor bijna elke belangrijke beslissing in ons leven, van de keuze van meubels tot mobiele telefoon of auto; we waarderen advies van mensen die we vertrouwen.

Het vertrouwen van een expert bij uw haartransplantatie is van vitaal belang om de risico's te minimaliseren. Haartransplantaties uitgevoerd door onervaren mensen zonder deskundigheid in dergelijke procedures kunnen verschillende problemen veroorzaken die zelfs ernstiger zijn dan onnatuurlijk uitziend haar.

Daarom raden we u ten zeerste af om weg te blijven van centra zonder licentie en illegale centra waar haartransplantaties worden uitgevoerd door onervaren mensen.

Er zijn vier belangrijke redenen waarom een ​​haartransplantatie er misschien onnatuurlijk uitziet:
1- Transplantatie van haarzakjes op een zodanige manier dat ze niet overeenkomen met de uittredingshoek of -richting van het inheemse haar.
Er is geen enkel haarpatroon, geen uitloophoek of geen haarrichting van toepassing op alle patiënten en wat natuurlijk is voor de ene patiënt kan het tegenovergestelde van een andere blijken te zijn. De frontale haarlijn moet zo zijn ontworpen dat deze past bij de vorm van het gezicht. De arts moet eerst de uitgangshoeken en de haarrichting analyseren en vervolgens de follikels transplanteren om overeen te komen met dergelijke patronen om de meest natuurlijke uitstraling te krijgen.
2- Gebruik van ander donorhaar dan het haar in de achterkant van het hoofd
Het gebruik van gebieden (zoals de borst, de poot, enz.) Buiten de donorplaats achteraan uw hoofd om oogtransplantaties te oogsten, kan het natuurlijke uiterlijk van uw haar nadelig beïnvloeden.
3- Meer of minder transplantaten implanteren dan nodig.
De arts moet eerst het aantal haarlokken per cm2 op uw donorplaats bepalen en vervolgens een gelijk aantal haarlokken per cm2 transplanteren naar de ontvanger. Elke haarzakje bevat een verschillend aantal haarlokken. Deze zijn willekeurig verspreid. Sommige follikels hebben slechts één haarstreng en sommige twee, terwijl andere follikels 3 of in zeldzame gevallen 4 haarlokken kunnen bevatten.

Daarom volgen we hetzelfde patroon bij het transplanteren van het haar naar het ontvangende gebied door willekeurig de haarzakjes met enkele en meerdere haarstrengen op dezelfde manier te verdelen. Bij het ontwerpen van de frontale haarlijn is het belangrijk om de transplantaten met een enkele haarstreng te transplanteren, omdat de natuurlijke frontale haarlijn meestal bestaat uit follikels met een enkele streng.
4- Niet-volgen van het arts-advies na de procedure
Strikte naleving van medisch advies na elke chirurgische ingreep is van vitaal belang om sneller herstel en gewenste resultaten te verzekeren. Als u zich niet houdt aan het advies van uw arts na de procedure, riskeert u de kans op succes.

Afgezien hiervan, zullen factoren zoals verkeerde haardichtheid in het ontvangende gebied, onervaren haartransplantatieteam, transplantatie van hoog aantal transplantaten (4000-5000) in een enkele sessie ervoor zorgen dat uw haar er onnatuurlijk uitziet.

Wat is het verschil tussen FUT en FUE?

Welke methode is geschikt voor uw haartype?
Hoewel de resultaten van een haartransplantatie tot op zekere hoogte afhankelijk zijn van je haarstructuur, kan elk haartype profiteren van haartransplantatie, dus je kunt elke techniek gebruiken ongeacht het haartype dat je hebt.

De FUE-techniek is echter superieur, omdat het veel minder ingrijpend is en meer natuurlijk haarherstel kan bereiken.

Een van de belangrijkste factoren die u zullen helpen bij het verkrijgen van het beste resultaat van de procedure, is de haardichtheid en kwaliteit in uw donorgebied waar transplantaten worden geoogst.

Mensen denken meestal dat factoren zoals de dikte van haarlokken, haartype en de vorm van haar hetzelfde zijn als haardichtheid omdat deze een illusie van dichtheid aan je haar kunnen geven.

We raden ten zeerste aan om voor de operatie een gedetailleerde haaranalyse uit te voeren, zodat u realistische verwachtingen kunt stellen.
Wat is FUT-methode (Follicular Unit Transplantation)?
De FUT-techniek is invasiever en ingewikkelder dan de FUE. FUT, ook bekend als strip harvesting, is eenvoudigweg gebaseerd op het principe van het uitsnijden van een strook weefsel met haarzakjes vanaf de achterkant van het hoofd.

Om de haarzakjes te extraheren, wordt een dikke donorstrip met een breedte van ongeveer 1 tot 1,5 cm en een lengte van 10 tot 20-25 cm van de hoofdhuid verwijderd met een scalpel dat in de dermis penetreert.

Nadat de donorstrip is geëxtraheerd en onder de microscoop is geplaatst, worden de haarfolliculaire eenheden gescheiden met een scalpel.

Na deze fase worden de haarzakjes getransplanteerd naar het ontvangende gebied.

FUT heeft gewoonlijk de voorkeur in gevallen van geavanceerd haarverlies. Terwijl de donorstrip wordt weggesneden en de wond op de donorplaats wordt gesloten met hechtingen en hechtingen, wordt dit als een grote chirurgische ingreep beschouwd.

Een voordeel van de FUT-methode is dat de vetlaag die de haarzakjes vasthoudt die uit de strip zijn verwijderd, groter is. Er is gerapporteerd dat de vetlaag rond het haarzakje de overleving van de follikel verhoogt, omdat het de follikel langer gehydrateerd houdt.

De nieuwste technologische apparaten en geavanceerde technieken hebben echter de FUE-methode in staat gesteld om hetzelfde voordeel te gebruiken.
Wat is FUE (Follicular Unit Extraction) -methode?
De haarzakjes in de hoofdhuid van de mens verschillen van die in andere delen van het lichaam doordat ze een andere huidsamenstelling vertonen.

In andere delen van het lichaam produceert elke follikel slechts één haarstreng, maar vanwege deze eigenschap kunnen de haarzakjes in de hoofdhuid tot 4 haarlokken produceren.

Deze groepen haarzakjes met meerdere haarlokken vertonen een willekeurige verdeling over de hoofdhuid.

De frontale haarlijn bevat echter meestal follikels met een enkele haarstreng, wat een belangrijk punt is waarmee rekening moet worden gehouden om een ​​natuurlijk uiterlijk te bereiken na de haartransplantatie.

De FUE-techniek selecteert en oogst de meest efficiënte van deze follikels en transplanteert deze naar het ontvangende gebied zonder de noodzaak om een ​​weefselstrip uit de hoofdhuid te verwijderen.
Wat zijn de verschillen tussen FUT- en FUE-technieken?
Hersteltijden:
Na de FUT-procedure duurt het ten minste twee weken voordat de wond geneest.
Na de FUE-procedure zullen de wonden (minder dan 1 mm) binnen 2-3 dagen genezen. Korte hersteltijd stelt mensen in staat om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan.
littekens:
De traditionele FUT-methode laat een permanent lineair litteken op de achterkant van het hoofd achter. Misschien moet je langere kapsels gebruiken om het litteken te verbergen.
De moderne FUE-methode laat alleen miniscule littekens achter die te klein zijn om opgemerkt te worden, zelfs als je kort haar hebt.
Kwaliteit van de grafts:
Met de FUE-methode kan de arts donorfollikels van lage kwaliteit weggooien die ongeschikt zijn voor transplantatie, terwijl bij FUT-methode de uitgesneden haarstrook wordt getransplanteerd als één stuk, dus het kan transplantaten van lage kwaliteit omvatten.
Geschikte kandidaten:
De FUE-techniek kan voor een breder publiek worden gebruikt, omdat mensen die kunnen profiteren van de FUT-methode alleen worden beperkt tot mensen met een goede hoofdhuidflexibiliteit en ervaren haaruitval in vergevorderde stadia.

FUE haartransplantatie kan ook de meest bevredigende resultaten bereiken in de volgende gevallen:

Bij vrouwen die dunner worden in bepaalde delen van het hoofd, met name in het voorhoofd en in de tempel, of haaruitval op de kruin als gevolg van veroudering of genetische factoren.
Bij brandwonden en verwondingen op de hoofdhuid
Bij mensen met een goede hoofdhuid-flexibiliteit en een hoge dichtheid van follikels die geschikt zijn voor transplantatie, ondanks het geavanceerde stadium van haaruitval
In mensen die werken volgens een strak schema en sporters die zo snel mogelijk weer aan de training moeten beginnen
Bij jonge mensen met beperkt haarverlies die kort haar verkiezen
Bij dunner worden van gezichtshaar zoals baard, snor of wenkbrauwen.

Is haartransplantatie een permanente oplossing?

Een van de grootste vraagtekens bij de geest van de patiënt is of haartransplantatie een permanente oplossing voor haarverlies kan bieden.
Het korte antwoord is dat het getransplanteerde haar permanent zal zijn. Het gebied waar haarzakjes worden gewonnen, wordt het donorgebied genoemd. Dit gebied wordt ook wel het "betrouwbare donorgebied" genoemd.

Het donorgebied is meestal het gebied dat de achterkant van hoofd en oren bedekt. Het haar in het donorgebied wordt niet beïnvloed door de werking van het DHT-hormoon, dat haarverlies in het patroon veroorzaakt. De haarzakjes in het betrouwbare donorgebied zijn erg sterk en gezond.

Over het algemeen is het haar in het donorgebied genetisch geprogrammeerd om haaruitval te weerstaan. Je kunt zien dat iemand die op jonge leeftijd begint met kaal worden, nog steeds haar heeft op de donorplaats, zelfs nadat hij 70 jaar oud is.

De haarzakjes die bij haartransplantatie worden gebruikt, worden geëxtraheerd uit het betrouwbare gebied en houden dezelfde genetische codes en kenmerken aan als die in het donorgebied. Dus zolang het haar in het donorgebied blijft groeien, zal het getransplanteerde haar ook blijven groeien.

Soms kan haarverlies ook van invloed zijn op uw donorregio. In dergelijke gevallen zal het haar in de achterkant van het hoofd ook vervellen. Wanneer het onderliggende probleem echter is opgelost, groeit het haar terug.

Na de haartransplantatie, als je haar langer begint te groeien, kun je je haar wassen, knippen, kammen of verven, omdat dit haar sterker wordt en altijd blijft groeien.

Sommige mensen ervaren echter tijdelijk haarverlies ongeveer 2 tot 4 weken na de transplantatie. Dit is een verwacht en natuurlijk proces. Maak je geen zorgen; bekijk gewoon het patroon. Dit verlies is een reactie van het lichaam op het trauma tijdens de operatie. Bijna al deze verliezen zijn tijdelijk. Na deze initiële uitscheiding, groeit je permanente haar terug en volgt het proces een normaal verloop.

De duurzaamheid van je haar hangt van verschillende factoren af. Voor een permanent succes, moet u op het volgende letten.

- Vermijd illegaal opererende haarcentra. Zoek een deskundige kliniek met een bekwame arts.

- Mensen zonder voorspelbaar patroon van haarverlies moeten het krijgen van een haartransplantatie uitstellen.

- U dient het advies van uw arts te volgen en regelmatig de medicijnen te gebruiken die uw arts (indien van toepassing) heeft voorgeschreven na de procedure.

- Geen enkel lichaamsdeel anders dan de achterkant van het hoofd mag worden gebruikt als donorregio (zoals borsthaar enz.)

Wie is een goede kandidaat voor haar transplantatie?

Haartransplantatie kan betere resultaten bereiken bij geschikte kandidaten. Sommige mensen zijn misschien niet geschikt voor een haartransplantatie, dus procedures in dergelijke gevallen zullen niet succesvol blijken, of meer bepaald dat ze geen bevredigende resultaten opleveren.
Als een ongeschikte kandidaat aandringt op haartransplantatie, moeten de artsen hen uitleggen dat zij hun verwachtingen moeten verlagen, wetende dat zij een gelijk deel verantwoordelijkheid hebben voor eventuele mislukkingen.

We moeten hier echter opmerken dat, ongeacht hoeveel ze erop staan, we in principe geen haartransplantaties uitvoeren op niet-subsidiabele kandidaten.

Als u geen goede kandidaat bent en nog steeds aandringt op haartransplantatie, en als een kliniek of ziekenhuis dat uitsluitend is gemotiveerd door financiële winst ermee instemt om de operatie uit te voeren, kan het zijn dat de resultaten u kunnen doen wensen dat u die operatie nog nooit had gehad. Dit kan resulteren in een verdere verslechtering van uw uiterlijk.

Een goede kandidaat moet aan de volgende criteria voldoen:

1. Het haarverlies moet in stadium 2 of hoger zijn op basis van de Norwood-Hamilton-schaal.

2. De zware periode van haarverlies moet ondanks alle conserveringsinspanningen worden voltooid of bijna zijn voltooid (zelfs als deze van persoon tot persoon verschilt, is de beste tijd voor een haartransplantatie na de leeftijd van 30 jaar, omdat het gemakkelijker wordt om toekomstig haarverlies te voorspellen) na die leeftijd)

3. Het donorgebied moet voldoende gezonde transplantaten opleveren om de ontvangende gebieden te bedekken. Een hogere dichtheid van haar in het donorgebied betekent dichter haar in de ontvangende gebieden.

In extreme gevallen zoals ernstig haarverlies door trauma, verwonding, brandwonden of chirurgische ingrepen, kunnen mensen een haartransplantatie krijgen zonder rekening te houden met de bovenstaande criteria.

Kandidaten die aan deze criteria voldoen, worden over het algemeen als goede kandidaten beschouwd. Uw arts moet uitleggen of u met succes aan deze criteria voldoet nadat hij uw haar heeft onderzocht.
Haartransplantaties bereiken betere resultaten bij bepaalde mensen die aan de volgende criteria voldoen:
Haarkleur
Bij mensen met bijpassende haarkleur en hoofdhuid zijn de resultaten van haartransplantatie over het algemeen beter. Een groter contrast tussen de kleur van je haar en je hoofdhuid verhoogt de kans op een onnatuurlijk uiterlijk.

Natuurlijk is het contrast tussen de kleur van je haar en je hoofdhuid niet de enige bepalende factor voor het succes van de operatie.

Bij mensen met blond haar en een lichtgekleurde hoofdhuid is haaruitval bijvoorbeeld niet zichtbaar tot er significant haarverlies is opgetreden, terwijl de combinatie van donkere haarkleur en lichte huidskleur ervoor zorgt dat het kalende gevoel veel sterker wordt door het kleurcontrast.
Haartype
Als uw haar golvend of gekruld is, bedekt het meer ruimte en worden de kalende gebieden efficiënter verborgen.

Afro-gestructureerd haar lijkt bijvoorbeeld vaak meer dichtheid te hebben.

Dit type haar is geëvolueerd door een adaptieve behoefte bij de vroege mens om de hoofdhuid te beschermen tegen de extreme blootstelling aan de zon in warme klimaten.
Dikte van haarlokken
Een van de belangrijkste factoren die het uiterlijk van haarverlies bepalen, is de dikte van haarlokken. Het speelt ook een sleutelrol in het succes van de resultaten.

Bij mensen met dik haar kan hetzelfde aantal transplantaten gewoonlijk bevredigende resultaten opleveren in vergelijking met mensen met dunne haarlokken. Omdat dik haar het door de hoofdhuid gereflecteerde licht beter absorbeert, waardoor de kalende gebieden minder zichtbaar worden.

Bij mensen met dunne haarlokken wordt het "kalend worden" duidelijker, zelfs wanneer ze dezelfde hoeveelheid haar hebben, omdat het licht dat door de hoofdhuid wordt weerkaatst, gemakkelijker je ogen kan bereiken.
Hoofdhuid-flexibiliteit
Over het algemeen maakt een goede hoofdhuidflexibiliteit een gemakkelijkere haartransplantatie mogelijk, waardoor de kans op slagen van de restauratie toeneemt.

Bovendien hebben degenen die regelmatig bewegen, het ideale gewicht behouden, minder stress hebben en gezonde eetgewoonten aannemen, over het algemeen een beter immuunsysteem, waardoor hun hersteltijd korter is en hun infectierisico lager is.

Hoeveel kost een haartransplantatie?

De belangrijkste factor om de kosten van een haartransplantatie te bepalen, is het aantal transplantaten dat getransplanteerd moet worden. Zoals u zich kunt voorstellen, zullen de kosten van een procedure met 1500 transplantaties lager zijn dan die met 3000 transplantaties.
Bovendien vereist een grotere kopgrootte meer enten om het kalende gebied te bedekken. Meer graft betekent meer inspanning, meer tijd en meer middelen, wat de kosten verhoogt.

Een andere factor bij de prijsbepaling is de methode die wordt gebruikt bij haartransplantatie. De kosten van de operatie variëren afhankelijk van of FUE, FUT of robotchirurgie (ARTAS) is gekozen. Hoewel de kosten van ARTAS het hoogste zijn, liggen de kosten van FUE en FUT rond vergelijkbare cijfers.

De uiteindelijke kosten kunnen alleen worden bepaald nadat de omvang van uw haarverlies door onze artsen is onderzocht.

U kunt gedetailleerde informatie over prijzen krijgen door het formulier op deze link in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen.
Wat is belangrijker? Aantal grafts of aantal haren?
De anatomie van de haarzakjes op de hoofdhuid verschilt nogal van die van andere delen van het lichaam.

In de andere delen van het lichaam produceert een follikel één haarstreng tegelijk, terwijl de follikels op de hoofdhuid 1 tot 4 haarstrengen kunnen bevatten, wat een folliculaire eenheid wordt genoemd. Tijdens de haartransplantatieprocedure transplanteert de arts deze eenheden naar het ontvangende gebied.

De term transplantaat gebruikt bij haartransplantatie verwijst naar de folliculaire eenheid. Als de arts enkele haarlokken implanteert in plaats van een folliculaire eenheid, zal de transplantatie resulteren in een storing.

Over het algemeen wordt aangenomen dat een folliculaire eenheid twee haarlokken bevat, dus als u 1500 transplantaten in uw ontvangende gebied ontvangt, betekent dit dat er ongeveer 3000 haarlokken zijn geïmplanteerd.

Deze technische informatie kan door sommige personen worden misbruikt om de patiënten te misleiden bij het bepalen van de prijs. Een bekend voorbeeld hiervan is dat ze het aantal haarlokken vermelden in plaats van het aantal gebruikte transplantaten.

Ze zeggen: "We transplanteerden 3000 haren" terwijl ze in feite maar 1500 transplantaten transplanteren.
Haartransplantatiekosten in Turkije in vergelijking met andere landen
De kosten van haartransplantatie in Turkije lijken lager te zijn dan de kosten in Europa en Amerika. Dit zou niet moeten betekenen dat haartransplantaties van mindere kwaliteit zijn in ons land, omdat verschillende factoren een rol spelen in dit prijsverschil.

Met zijn goed opgeleide en gekwalificeerde arbeidskrachten, de nieuwste technologie en strikte naleving van sterilisatiestandaarden biedt de Turkse haartransplantatie-industrie elk jaar een service van topkwaliteit aan buitenlanders.

Volgens recente statistieken is Turkije de haartransplantatiekapitaal van de wereld, met toeristen uit verschillende landen die massaal naar het land trekken om de beste behandeling te krijgen.
Waarom variëren de kosten van haartransplantaties zo vaak?
De kosten van haartransplantatieprocedures variëren in de markt vaak vanwege de niet-erkende centra die illegaal opereren, aangezien deze plaatsen meestal geen arts in dienst hebben.

Op deze illegale plaatsen kunnen de verantwoordelijke personen zich voordoen als "specialist in haartransplantaties", maar er is geen categorie als "haartransplantatiespecialist" onder medische specialismen.

Een dermatoloog of een specialist in plastische chirurgie moet het team leiden om haartransplantaties uit te voeren en er mag geen transplantatieprocedure worden uitgevoerd tenzij een arts in de kamer aanwezig is.

Volgens de relevante wetgeving kunnen haartransplantaties alleen worden uitgevoerd door erkende centra met een polikliniek of ziekenhuisstatus die de huidige richtlijnen voor chirurgische sterilisatie volgen.

Als de operatie wordt uitgevoerd op een plaats zonder polikliniek of ziekenhuisstatus, betekent dit dat de procedure illegaal is.

Bovendien wordt de haartransplantatie soms uitgevoerd in erkende ziekenhuizen of poliklinieken, maar het team dat de procedure uitvoert, mag geen arts hebben.

Klinieken die illegaal opereren, houden zich niet aan de richtlijnen voor chirurgische sterilisatie, waardoor ze lagere prijzen kunnen aanbieden omdat hun exploitatiekosten veel lager zullen zijn.
Belangrijke notitie
Lagere prijzen betekenen niet altijd dat u een haartransplantatie van lage kwaliteit krijgt.

Hoewel een kliniek met een onervaren team of slechte technische vaardigheden hogere prijzen kan eisen, kan een vertrouwde kliniek een relatief lagere prijs noemen.

Wat is de beste leeftijd om een haar transplantatie te ondergaan?

Technisch gezien is er geen leeftijdsgrens voor haartransplantatie.

Bijvoorbeeld, voor een kind dat aanzienlijk haarverlies lijdt door een ongeluk of letsel, kan haartransplantatie een medische vereiste zijn, dus zelfs een kind kan een haartransplantatie krijgen als de ouder toestemming heeft.

Een esthetisch probleem dat niet direct verband houdt met de gezondheid, zoals haarverlies bij mannelijke patronen, ook wel androgene alopecia genoemd, kan een andere aanpak vereisen. De minimale leeftijdsgrens voor esthetische procedures is 18, maar we beschouwen deze leeftijd te vroeg om een ​​haartransplantatie te krijgen.

Haartransplantatie moet veel organisatie met zich meebrengen. De eerste fase van de organisatie is vooruit denken. De eerste vraag die gesteld moet worden voordat we een procedure voor haartransplantatie ontwerpen, zou de volgende moeten zijn: "Is het haarverlies van de patiënt een continu proces?"

We moeten ook het patroon en de snelheid van haarverlies bepalen om de behandelingsopties te evalueren. Laten we dit aan de hand van verschillende scenario's uitleggen.
SCENARIO 1
De patiënt is 40 jaar oud. Haarverlies begon toen de patiënt begin twintig was en bereikte fase 4 door een progressieve loop te volgen, maar het vertraagde aanzienlijk gedurende de laatste vijf jaar. In dit geval besluiten we dat het tempo van haarverlies nu is gestabiliseerd (haarverlies blijft gedurende het hele leven voortduren).

We beschouwen deze groep patiënten als de meest geschikte kandidaten voor haartransplantatie. Als hun donorplaats voldoende aantal transplantaten oplevert, zal één succesvolle haartransplantatie de gewenste resultaten bereiken zonder de noodzaak van een andere operatie voor de rest van hun leven. Zelfs als het haarverlies blijft bestaan, zal de mate van verdunning beperkt zijn tot acceptabele niveaus.
SCENARIO 2
De patiënt is 25 jaar. Haaruitval begon drie jaar geleden en vorderde snel om fase 3 te bereiken. We hebben echt veel moeite om zulke patiënten te overtuigen dat het nog te vroeg is voor een haartransplantatie.

Aangezien het haarverlies waarschijnlijk zal aanhouden, adviseren we in dit stadium ethisch om geen enkele chirurgische ingreep te doen. We vertellen de patiënt dat hij moet wachten tot het tempo van haarverlies is gestabiliseerd. We adviseren de patiënt om een ​​aantal medische behandelingen te gebruiken om haarverlies te stabiliseren of uit te stellen tot ze de 30 bereiken.

Dit scenario eindigt meestal op twee manieren: de persoon volgt ons advies op en kiest ervoor om 5-6 jaar te wachten om een ​​haartransplantatie te ondergaan totdat zijn kalende patroon begint of dringt aan op het krijgen van een haartransplantatie, ondanks het feit dat hij weet dat zijn haarverlies zal aanhouden, zelfs na de transplantatie.

Als ze het moeilijk vinden om de frustratie over haaruitval en haast bij haartransplantatie het hoofd te bieden, leggen we de patiënt uit dat slechts één operatie het probleem niet kan oplossen, omdat er hoogstwaarschijnlijk toekomstig haarverlies zal optreden, en dan de operatie op zo'n manier plannen. dat we het haar op de donorplaats verstandig kunnen gebruiken voor een tweede of derde transplantatie in de toekomst.
SCENARIO 3
De patiënt is 55 jaar oud. Haaruitval begon toen hij 35 was, en het kalende gevoel was al lang begonnen en bereikte stadium 4.

Het haar op de donorlocatie (de achterkant van het hoofd) heeft echter in de loop van de jaren zijn dichtheid en kwaliteit verloren.

In dergelijke gevallen vereist elke operatie een zorgvuldig ontworpen plan, omdat de beschikbare transplantaten slechts één haartransplantatieprocedure toestaan.

Het aantal transplantaten dat uit de achterkant van het hoofd moet worden gehaald, moet tot een minimum worden beperkt om merkbare kale plekken te voorkomen.

Daarom leggen we de patiënt uit dat het niet mogelijk zou zijn om de hele haarlijn op de meest ideale manier te herstellen, zodat de patiënt realistische verwachtingen kan stellen.

Waar het op neerkomt, is dat je deze hoofdpunten over de ideale leeftijd voor haartransplantatie opmerkt:
Haartransplantatie wordt over het algemeen niet aanbevolen voor mensen onder de 30 jaar.
Haartransplantatie wordt niet aanbevolen als u nog steeds haar blijft verliezen.
Als je al op jonge leeftijd een haartransplantatie hebt ondergaan voordat je kalende patroon is gestabiliseerd, kan elk toekomstig kalend haar eilanden met haar kale plekken creëren, die er onnatuurlijk uitzien. Het betekent dat u corrigerende procedures nodig hebt met nieuwe kosten.

Hoeveel grafts heb ik nodig voor een iedeale haar transplantatie?

Voor alles moet het patroon van haarverlies worden bepaald voorafgaand aan een haartransplantatieprocedure.
Als haarverlies in de beginfase is of als de persoon nog steeds ernstig haarverlies heeft, kan in de toekomst aanvullende correctieve chirurgie nodig zijn, wat extra kosten voor de patiënt betekent.

Als de patiënt in dit stadium op haartransplantatie aandringt, zijn de resultaten onbevredigend, omdat het haarverlies in verschillende delen van het hoofd zal doorgaan.

Daarom moet de patiënt, als het haarverlies niet is gestabiliseerd, gedurende enige tijd een haartransplantatie vermijden en moet de kliniek de patiënt waarschuwen voor extra toekomstige kosten in het geval van een corrigerende procedure.

De belangrijke punten over het ideale aantal transplantaten:

- Om een ​​natuurlijk uiterlijk te bereiken, mag het transplantaat dat per cm2 wordt getransplanteerd, niet onder een bepaald aantal komen.

20 tot 30 grafts per cm2 zijn ideaal voor optimale efficiëntie. Het ideale aantal hangt ook af van de volgende factoren:

• Uw verwachtingen met betrekking tot de dichtheid van uw haar
• Gewenst uiterlijk van het haar
• Efficiëntie van uw donorsite

Gezien deze factoren, moet een middenweg worden bereikt tussen de mogelijkheden en verwachtingen, en het aantal transplantaten moet dienovereenkomstig worden beslist.

1. Het donorgebied moet verstandig worden gebruikt voor eventuele toekomstige mogelijkheden, omdat het extraheren van te veel transplantaten uit dit gebied hier ernstige uitdunning zal veroorzaken en het niet in de oorspronkelijke staat kan worden hersteld.

2. Als de patiënt een dichter voorkomen prefereert en als de donorplaats geschikt is, kan het aantal transplantaten worden verhoogd om de gewenste resultaten te bereiken.

3. Als het haarverlies is ingedeeld in stadium 6 of 7 op basis van de Norwood Hamilton-schaal en de donorplaats transplantaten met lage dichtheid oplevert, zijn de resultaten verre van ideaal.

Daarom moeten dergelijke mensen goed geïnformeerd worden door de dokter, zodat ze geen wonderen mogen verwachten.

4. Als DK Klinik haartransplantatie-eenheid, voorkomen we dat er in één sessie meer dan 2500-3000 transplantaten worden getransplanteerd.

We hebben de technische capaciteit om meer te doen, maar als we meer transplantaten moeten transplanteren, bespreken we in detail de nadelen en voordelen van een dergelijke cursus met de patiënt.

5. Het budget van de patiënt is ook een belangrijke factor bij het bepalen van het aantal transplantaten. Als u 2500 transplantaten nodig hebt om een ​​goed resultaat te krijgen, maar uw budget staat slechts 1000 transplantaten toe, dan zult u niet tevreden zijn met het resultaat.

In dergelijke gevallen raden we u aan om iets langer te sparen totdat u een voldoende aantal transplantaten kunt betalen, zodat we goede resultaten kunnen beloven.

Voor ons gaat het bij haartransplantatie om het slim gebruik maken van de donorplaats, vooruit plannen voor de toekomst en maximale winst behalen met het beschikbare materiaal.

De echte kunst is het bereiken van optimale winst met weinig materiaal.
Belangrijke feiten
Volgens de 50% -regel die algemeen wordt aanvaard in de haartransplantatie-literatuur, heb je al 50% van je haardichtheid verloren door de tijd dat je tekenen van kalend onder het licht opmerkt.

Met andere woorden, de meeste mensen merken geen haaruitval tot ze 50 procent van hun haar verliezen. Dit betekent dat terwijl je in het verleden 60 haarlokken had per cm2, dit is teruggebracht tot 30 haarlokken per cm2, waardoor je haarverlies zichtbaar wordt.
Een andere factor die het aantal transplantaten bepaalt, zijn de karakteristieke kenmerken van uw haar.

Als u dik haar of krullend haar heeft, kunnen minder enten een beter uiterlijk krijgen. Maar als uw haarlokken zwak en dun zijn, dan heeft u een groter aantal transplantaten nodig voor een beter resultaat.
Gemiddeld levert de donorplaats ongeveer 6000 transplantaten op die geschikt zijn voor transplantatie.

Volgens de Norwood-Hamilton-schaal moet het aangetaste gebied ongeveer 200 cm2 zijn als het haarverlies zich in stadium 5 bevindt.

In dat geval worden 6000 transplantaten geoogst en getransplanteerd naar de ontvangende gebieden door 30 transplantaten per cm2 toe te passen om de beste resultaten te verkrijgen. De voorkeuren en verwachtingen van de patiënt spelen hier een sleutelrol, dus de volgende vragen worden gesteld.

Moeten we alle grafts op dezelfde manier gebruiken door 30 grafts per cm2 over te brengen naar alle delen van haarverlies of moeten we meer grafts (bijvoorbeeld 40 grafts per cm2) in de frontale gebieden van het hoofd en minder op de bovenkant van het hoofd gebruiken?

Op dit punt moet de arts uw verwachtingen noteren en een haartransplantatie plannen in overeenstemming met uw eisen.

Uit onze eigen ervaring met honderden patiënten kunnen we zeggen dat het transplanteren van een groter aantal transplantaten naar de frontale delen van het hoofd het meest natuurlijk ogende uiterlijk oplevert.

Wat zijn de mogelijke risico's en bijwerkingen met een haar transplantatie?

Haartransplantatie is een zeer veilige procedure zolang het wordt uitgevoerd onder toezicht van een arts in betrouwbare centra, met de steun van een gespecialiseerd team. Bovendien zijn er bepaalde regels die moeten worden gevolgd om de volledige veiligheid van haartransplantatieprocedures te waarborgen:
1. Het ministerie van Volksgezondheid staat toe dat haartransplantatieprocedures alleen in ziekenhuizen en poliklinieken met een licentie (poliklinieken) worden uitgevoerd.

De ziekenhuizen en poliklinieken die dergelijke procedures uitvoeren, moeten de regels voor chirurgische sterilisatie in acht nemen, aangezien deze regelmatig worden geïnspecteerd door de relevante overheidsinstanties.

Daarom, als u ervoor kiest haartransplantatie te ontvangen in een niet-erkend centrum dat om een ​​of andere reden illegaal opereert, loopt u onvermijdelijk bepaalde risico's voor uw gezondheid, budget en efficiëntie van de procedure.

Het team dat de haartransplantatie uitvoert, moet worden geleid door een dermatoloog of een specialist in plastische chirurgie, waarbij elke sessie wordt bijgewoond door een arts.

2. Haartransplantaties mogen niet worden gedaan bij patiënten zonder duidelijk zichtbaar patroon van haarverlies. Vooral bij mensen jonger dan 30 jaar, kunnen we niet zeker zijn hoeveel haarverlies zal optreden en welk soort patroon het zal volgen in de toekomst, dus misschien moeten ze opnieuw een haartransplantatie ondergaan.

Bovendien kunnen dergelijke personen negatieve esthetische gevolgen ondervinden, omdat ze na de transplantatie zeer waarschijnlijk doorgaan met het verliezen van haar in andere delen van het hoofd.

3. Als er andere gebieden dan de achterkant van het hoofd worden gebruikt als donorplaats voor de haartransplantatie, is de kans groter dat de getransplanteerde haren verloren gaan. Om die reden moeten haartransplantaties worden gedaan door de haarzakjes vanaf de achterkant van het hoofd te gebruiken.

4. Als u van plan bent om een ​​haartransplantatie via de FUT-techniek te krijgen, hoewel het minder vaak voorkomt, moet u weten dat het littekens achterlaat vanwege het incisieveld in uw hoofdhuid.

Zelfs als de FUE-techniek wat littekens achterlaat, is het moeilijk om dergelijke littekens op te merken, omdat deze bestaat uit honderden minuscule littekens. Ze kunnen alleen bij nader onderzoek worden opgemerkt door het haar uit elkaar te trekken.

5. Als de haarzakjes worden geoogst van een ander deel van het hoofd in plaats van de nek, die genetisch is geprogrammeerd om haaruitval te weerstaan, kan de transplantatie mislukken en kunt u al het getransplanteerde haar verliezen.

Dit gebeurt wanneer genetisch gevoelige haarzakjes worden verzameld uit de gebieden die betrokken zijn bij het haarverlies, dat optreedt in de handen van onervaren artsen en teams.

Wanneer de haartransplantatie wordt uitgevoerd in een betrouwbaar centrum, veroorzaakt het geen ernstige bijwerkingen, omdat het een esthetische ingreep is die wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie.

De tijdelijke bijwerkingen kunnen zijn blauwe plekken, gevoeligheid, roodheid, ontsteking, kleine korsten en gevoelloosheid of gebrek aan gevoel op de delen van de hoofdhuid waar het haar wordt verwijderd of geïmplanteerd.

Wat dien ik te weten alvorens ik een haar transplantatie onderga?

De dingen die je wel of niet moet doen voor haartransplantatie staan ​​hieronder vermeld. Het is erg belangrijk dat u deze regels volgt, zodat u kunt zorgen voor een gezonde haargroei en een snel herstel van de donorplaats.
ROKEN
Stop met roken 2 dagen voor de ingreep. Roken heeft een negatieve invloed op de bloedsomloop en vertraagt ​​wondgenezing.
ALCOHOL
Stop het alcoholgebruik 3 dagen voor de ingreep.
ASPIRINE
Stop met het innemen van aspirine en andere bloedverdunners 5 dagen vóór de ingreep.
ANTI-INFLAMMATOIRE DRUGS
Stop met het gebruik van ontstekingsremmende geneesmiddelen (zoals ibuprofen) gecategoriseerd als sterke pijnstillers (u kunt ons raadplegen voor een drugslijst) 3 dagen vóór de procedure. U kunt pijnstillers gebruiken die paracetamol bevatten.
Minoxidil
Stop met het gebruik van minoxidil-bevattende oplossingen om haaruitval 3 dagen voorafgaand aan de procedure te voorkomen.
VITAMINE EN MINERALE SUPPLEMENTEN
Vitaminen B en E moeten een week van tevoren worden stopgezet vanwege hun potentieel om het bloeden te verhogen.

Als uw multivitaminesupplementen deze vitamines bevatten, stop dan met het gebruik ervan. Stop met het nemen van supplementen met ginseng, ginkgo biloba en knoflookextracten 1 week voor de procedure.
PITTIG ETEN
Stop met het eten van gekruid voedsel 2 dagen voor de ingreep.
CAFEÏNE
Gebruik niet te veel thee, koffie of cola op de dag van uw operatie.
KRUIDENTHEE
Gebruik geen kruidenthee waarvan u niet zeker bent van hun ingrediënten gedurende ten minste één week voor de procedure. Sommige kruiden hebben een bloedverdunnende werking.
ZONNEN
Stel uw hoofd niet bloot aan te veel zonlicht, vooral niet in de zomer gedurende ongeveer 2 weken van tevoren. Het is erg belangrijk dat je hoofdhuid niet bruin of verbrand is.
HAIR CUT
Je haar wordt voor de operatie in onze kliniek bijgesneden.
WAS HET HAAR
Je moet je haar wassen in de ochtend voordat je naar onze kliniek komt.
FOTO'S
Vóór de operatie zullen we vanuit verschillende hoeken foto's van uw haar maken in onze kliniek.
ROUTINE BLOEDTEST
We zullen een bloedtest uitvoeren om het risico op complicaties te beoordelen. Uw bloed wordt in onze kliniek afgenomen en naar het laboratorium gestuurd.

De tests omvatten volledige bloedbeeld-, bloedings- en stollingstesten, routinematige biochemische tests, hepatitis en HIV-tests.

Ze geven informatie over omstandigheden die van invloed kunnen zijn op het succes van de operatie.
VOORGESCHREVEN MEDICIJNEN
Als u regelmatig geneesmiddelen gebruikt voor een medische aandoening (zoals hypertensie, schildklier, cholesterol, diabetes), kunt u ze blijven gebruiken. U moet uw arts echter op de hoogte stellen van alle medicijnen die u gebruikt.
PRODUCTEN TE GEBRUIKEN
Er zijn geen producten die u moet gebruiken voor de procedure.
ONTBIJT
Je kunt ontbijten voor de procedure; u hoeft geen lege maag te hebben voorafgaand aan de operatie. We zullen ook een pauze houden zodat je lunch kunt eten.
KLEDING
Omdat het een lange procedure is, wordt u geadviseerd om losse, comfortabele kleding en schoenen te dragen. Het is belangrijk om kleren met knoopsluiting te dragen, omdat deze na de procedure gemakkelijker op te stijgen zijn. Daarnaast is het verstandig extra kleding mee te nemen.
TRANSPORT
We raden af ​​om na de operatie te rijden vanwege de anesthesie en langdurige inactiviteit tijdens de procedure. U moet het transport dienovereenkomstig regelen.
HOE LANG MOET IK RUSTEN?
Geen bedrust is vereist na haartransplantatie. Je moet geen activiteiten organiseren direct na de procedure, want je moet die dag en nacht goed uitrusten. Na de transplantatie zult u geen ongemak voelen.

Ook als u niet ongeveer een week terug aan het werk gaat, kunt u zich misschien beter op uw gemak voelen, wat u behoedt voor nieuwsgierige vragen van uw collega's.

Kan haar transplantatie mijn originele uitzicht terug brengen?

Voor ons betekent een geslaagde esthetische ingreep "een bijna perfecte verbetering van het uiterlijk". Bij FUE-haartransplantaties worden grafts geoogst vanaf de donorplaats en getransplanteerd naar de dunner wordende of kalende plekken op uw hoofdhuid. Helaas levert de donorsite op ons hoofd geen onbeperkt aantal grafts op.

 
Bij mensen wiens donorplaats voldoende grafts oplevert die geschikt zijn voor transplantatie, kan een haartransplantatie uw haarlijn herstellen tot een niveau dat redelijk dicht bij de vorige staat ligt.

Als uw donorplaats echter een laag aantal transplantaten van goede kwaliteit oplevert, kan de procedure een verbeterd uiterlijk van uw haar opleveren, maar het zal niet hetzelfde zijn als de oorspronkelijke staat.

Bij patiënten met donorlocaties met een lage haardichtheid is het belangrijkste waar artsen op moeten letten, vooruit plannen voor de toekomst. Als ze een groot aantal grafts van de donorplaats met een lage haardichtheid oogsten, zal de patiënt niet voldoende haardekking hebben om de donorplaats te verbergen.

Dit zou ook een mogelijke toekomstige operatie onmogelijk kunnen maken, omdat er niet genoeg transplantaten zullen zijn om te transplanteren.

Wat is de succes ratio van een haar transplantatie?

Sinds 2009 is het succespercentage van haartransplantaties toegenomen met de verspreiding van de FUE-techniek. Dit komt omdat de FUE een stuk gemakkelijker te presteren is dan de FUT en een grotere kans op succes biedt.

We kunnen zeggen dat het risico van falen vrij laag is bij een haartransplantatie uitgevoerd onder toezicht van een specialist. Bij een erkend haartransplantatiecentrum varieert het slagingspercentage van de getransplanteerde transplantaten van 85% tot 95%.
De kansen op succes worden aanzienlijk verhoogd door verschillende factoren, waaronder het strikt volgen van de sterilisatieregels, het gebruik van transplantaat-voedende oplossingen zoals HypoThermosol, het aanwijzen van een goede haarlijn aan de voorkant, het aanbrengen door een goed opgeleid team met een expertise in haartransplantatie en het correct volgen van de patiënt medisch advies.

Ongeveer 10% van het getransplanteerde haar blijft echter gedurende uw hele leven achter. Dit is een verwacht en natuurlijk proces.

Volgens veel artsen blijkt uit het verlies van meer dan 15% van het getransplanteerde haar gedurende het hele leven dat de procedure niet effectief is.

De antwoorden op de volgende drie vragen zullen het succespercentage bepalen:
Zijn er duidelijk zichtbare littekens in de hoofdhuid? (In de FUE-procedure zijn de littekens minuscuul en zijn ze mogelijk nauwelijks zichtbaar voor het oog)
Zijn er na de procedure serieuze gezondheidsproblemen zoals infecties opgetreden?
Als de antwoorden op al deze vragen "nee" zijn, kunnen we zeggen dat de transplantatie succesvol is.

bottom of page