top of page
Kindertandheelkunde.jpeg
Kindertandheelkunde: Afbeelding

Kindertandheelkunde

Pediatrische tandheelkunde (pedodontie) vertegenwoordigt het proces dat de gezonde ontwikkeling van zowel melktanden als permanente tanden van alle baby's en kinderen in de leeftijdsgroep van 0-14 jaar omvat en de diagnose en behandeling van ziekten die kunnen optreden.

Fluoridetoepassingen bij pediatrische tandheelkunde, tijdelijke aanduidingstoepassingen, fissure sealer-toepassingen, een tak van de wetenschap die de problemen onderzoekt die zich voordoen of kunnen optreden met betrekking tot de mond- en tandgezondheid bij zuigelingen en kinderen tijdens de periode vanaf de geboorte tot het einde van de adolescentie en biedt oplossingen voor deze problemen en regulering van voedingsgewoonten. De oplossing van de problemen die zich in al deze stadia voordoen, is afhankelijk van vele variabelen, maar is vooral gebaseerd op de patiënt-artsrelatie.

Melktanden bevatten meer organisch materiaal dan een blijvende tand. Om deze reden moeten melktanden die gemakkelijker en sneller bederven dan permanente tanden periodiek worden gecontroleerd.

Met onze kinder polyclinic activiteiten kunnen de perioden van de eerste periode van melktanden tot het verschijnen van permanente tanden vooruitgaan in een gezonde ontwikkeling.

  • Monitoring en preventie van tanduitbarstingsstoornissen

  • Preventieve maatregelen toepassen tegen bederf op zowel melktanden als permanente tanden

  • Bij de behandeling van melktanden en blijvend tandbederf, het beschermen van de gaatjes die kunnen ontstaan ​​als gevolg van vroege tandextractie met behulp van het apparaat.

  • Oplossingen bieden door kinderprothesen toe te passen bij kinderen zonder tanden

Dit zijn slechts enkele van de toepassingen die worden uitgevoerd in het kader van kindertandheelkunde.

Met behulp van regelmatige controles die gemiddeld halfjaarlijks worden uitgevoerd, kunnen allerlei risico's die de mond- en tandgezondheid bedreigen, worden opgespoord en voorkomen. Vroegtijdige opsporing en behandeling van problemen is belangrijk in de kindertandheelkunde. Vroegtijdige diagnose en behandeling hebben een positieve invloed op de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van kinderen.

Kindertandheelkunde begint met de communicatie tussen de patiënt, de moeder en vader van de patiënt en de tandarts. Na deze ontmoeting is het medische en tandheelkundige proces van de patiënt, evenals de klinische en radiografische fase, voltooid. Voordat met de diagnose en het behandeltraject wordt begonnen, wordt de familie geïnformeerd over de patiënt en het probleem en wordt het behandeltraject gestart. In dit laatste proces worden alle noodzakelijke behandelmethoden door onze gespecialiseerde tandartsen op de patiënt toegepast en wordt het proces beëindigd.

Kindertandheelkunde: Service

Pedodontie

Pediatrische tandheelkunde

Pediatrische tandheelkunde (pedodontie) vertegenwoordigt het proces dat de gezonde ontwikkeling van zowel melktanden als permanente tanden van alle baby's en kinderen in de leeftijdsgroep van 0-14 jaar omvat en de diagnose en behandeling van ziekten die kunnen optreden.

Pedodonthie.jpeg
Kindertandheelkunde: Welkom
bottom of page