top of page

Terwijl meer dan de helft van de mannen wereldwijd haarverlies ervaren in een bepaalde periode van hun leven, is het meest voorkomende type androgeen (mannelijk patroon) haarverlies van een deel van het hoofd dat wordt gekenmerkt door permanent haarverlies.

Bij vrouwen treedt zichtbaar verlies van haar tot 40% op vóór de leeftijd van 40 jaar.

In permanente gevallen van haarverlies is de enige meest effectieve en permanente oplossing een haartransplantatie.

Haartransplantatie is een minimaal invasieve procedure waarbij het haar van de donorplaats wordt geoogst en vervolgens wordt geïmplanteerd in het kalende deel van de hoofdhuid.

Haartransplantatie is een chirurgische ingreep. Het haar geoogst van de achterkant van het hoofd (nekgebied) is genetisch resistent tegen kalend. Het haar getransplanteerd van de donorplaats draagt ​​de kenmerken van het natuurlijke haar van de persoon en zal gedurende het hele leven blijven groeien.

De onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen op dit gebied hebben nu de tijd verkort die nodig is voor haartransplantaties, samen met lagere kosten en natuurlijk uiterlijk met bijna ondetecteerbare littekens na de haartransplantatie.
Laten we eens kijken naar enkele opmerkelijke statistieken in haartransplantatie:

  • Volgens de statistieken zijn er alleen al in 2014 meer dan 397.000 haartransplantaties in de wereld uitgevoerd.

  • Turkije is de meest populaire bestemming die door internationale patiënten wordt bezocht voor een haartransplantatie.

  • Naar schatting komt één op de vier patiënten die Turkije bezoekt voor gezondheidstoerisme voor een haartransplantatie.

  • Bovendien is het meest opvallende feit dat het aantal mensen dat een haartransplantatie ontvangt in de wereld elk jaar met ongeveer 20% toeneemt vergeleken met het jaar ervoor.

  • Meer dan 50% van de mensen die een haartransplantatie krijgen, is jonger dan 50. Degenen die een haartransplantatie ondergaan in de leeftijdscategorie 30-39 vormen de grootste groep, goed voor 31,7% van alle patiënten.

  • Volgens de gegevens op realself.com, de meest populaire cosmetische chirurgiewebsite ter wereld met objectieve beoordelingen over verschillende cosmetische behandelingen, is de tevredenheidsgraad van FUE haartransplantatie 97% op basis van de onafhankelijke individuele scores van patiënten.

Met andere woorden, 97 van de 100 mensen die FUE-haartransplantatie hebben ontvangen, melden dat ze tevreden zijn met de resultaten.

FUE Haar Transplant: Over

Hoeveel grafts heb ik nodig?

Haaruitval bij mannen kan in drie soorten beginnen:

  1. Recessie van haarlijn aan de tijdelijke kanten

  2. Kalmeren in het kruingebied

  3. Een afname van de dichtheid van het haar in een groot gebied (frontale, temporale en kroongebieden)

Bovendien zijn er ook verschillende combinaties van deze soorten haarverlies waar te nemen.

Het is erg belangrijk om de ernst en het niveau van haaruitval te bepalen voor het ontwerpen en plannen van een succesvolle haartransplantatie.

Daartoe zijn verschillende classificatiesystemen voorgesteld om haarverlies te meten. De Norwood-Hamilton-schaal is de meest gebruikte meetinstrument onder deze classificatiesystemen.

De volgende afbeeldingen en beschrijvingen proberen deze schaal uit te leggen. Op basis van deze classificatie kunt u een idee hebben over de mate en het niveau van uw haarverlies. Een ervaren professional moet het echter onderzoeken om het exacte type haaruitval te classificeren.

FUE Haar Transplant: Tekst
FUE Haar Transplant: Pro Gallery
bottom of page