top of page
KANAL-TEDAVİSİ-VE-DOLGU.jpeg
Wortelkanaalbehandeling: Afbeelding

Wortelkanaalbehandeling

Endodontie is de tak van de wetenschap waarin alle kanaalbehandelingen worden toegepast in het kader van mond- en tandgezondheid. Endodontie, die zich bezighoudt met de problemen die zich naar de tandpulpa ontwikkelen en de behandeling van deze problemen op zich nemen, is een speciale behandelingsmethode die wordt toegepast om te voorkomen dat de problematische tanden worden getrokken.

Geen van de kunsttanden is zo gezond en duurzaam als natuurlijke tanden. Om deze reden wordt geprobeerd om natuurlijke tanden tot het laatste moment te behouden met de toegepaste behandelingsmethoden. Wortelkanaalbehandeling is de meest gebruikte behandelingsmethode om tanden te sparen.

Wortelkanaalbehandeling wordt in zeven verschillende fasen toegepast door de experts van Ballıpınar Oral and Dental Health Polyclinic . Deze toepassingen zijn als volgt;

  • Identificatie van de problematische tand door middel van radiografie

  • Als de tand nog leeft, wordt lokale anesthesie gebruikt om de gevoeligheid van zowel de tand als de omliggende weefsels van de tand te elimineren.

  • Het creëren van een holte om het pulpgedeelte van de tand te bereiken door het verval in de glazuur- en dentinelagen in het zichtbare gedeelte van de tand te reinigen.

  • Bepaling van het behandelingsproces van de tand met behulp van moderne medische apparatuur en afronding met behulp van radiografie

  • Vernietiging of verwijdering van geïnfecteerde dentinelagen en micro-organismen in het wortelkanaal met roterende instrumentensystemen die worden gebruikt in de mond- en tandgezondheid

  • Vernietiging van micro-organismen met verschillende wortelkanaalontsmettingsmiddelen in wortelkanalen

  • Als de tand niet in leven is wanneer het behandelingsproces wordt gestart, wordt het behandelingsproces in twee afzonderlijke sessies voltooid. In de eerste sessie wordt kanaal-antisepticum in het wortelkanaal geplaatst. In de tweede sessie worden de wortelkanalen gevuld.

Met de kanaalbehandelingstoepassing is het doel om te voorkomen dat de infectie opnieuw optreedt en om de schade in de omliggende weefsels van de betreffende tand te elimineren door de tand waarvan de operatie wordt uitgevoerd los te koppelen.

Na de wortelkanaalbehandeling, die wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en dus geen pijn voelt tijdens de behandeling, kan een pijngevoel ontstaan ​​op de tand zelf of bij het indrukken van de tand, vooral in de eerste drie dagen. Deze situatie kan worden verholpen door de tand binnen enkele dagen te beschermen.

Met de toepassing van Oral and Dental Health Polyclinic Root Canal Treatment, is het slagingspercentage dat wordt behaald bij het bruikbaar maken van tanden ongeveer negentig procent.

Wortelkanaalbehandeling: Service
bottom of page