top of page
Ağız-Diş-ve-Çene-Cerrahisi-1200x800.j
Tand & Kaak Chirurgie: Afbeelding

Tand & Kaak Chirurgie

Het is een tak van de tandheelkunde die veel verschillende toepassingen in orale, tandheelkundige en maxillofaciale chirurgie omvat en betrekking heeft op alle takken van mond- en tandheelkundige gezondheid (inclusief de behandeling van pathologieën van zachte en harde weefsels in de mond).
De diensten en behandelingsmethoden die worden toegepast in het kader van mond- en kaakchirurgie zijn als volgt.

Tand & Kaak Chirurgie: Diensten

Tandoperaties

Impacted Dental Operations is een behandelmethode die betrekking heeft op tanden die zijn ingebed in het kaakbot veroorzaakt door verstandskiezen, ook wel verstandskiezen genoemd.
Na een tijdje worden verstandskiezen genetisch disfunctioneel. De kaakstructuur van de mens wordt ook kleiner naarmate de leeftijd vordert. Afhankelijk van deze twee omstandigheden kunnen 20-jarige tanden geen plaats vinden in de kaakstructuur en blijven ze ingebed in het kaakbot omdat ze er niet uit kunnen komen.
De geïmpacteerde 20-jarige tanden smelten in de wortels van de snijtanden in het bovenste voorste gebied of veroorzaken een merkbare aandoening in de tandrij.
Er worden twee verschillende manieren gevolgd bij de behandeling van geïmpacteerde tanden. Als de geïmpacteerde tanden de mond, tanden en kaakstructuur niet beschadigen, worden ze bewaard door een orthodontische behandelingsmethode, of worden ze verwijderd in gevallen waarin ze andere tanden beschadigen.

Implantologie

Tandheelkundige implantaten zijn schroefachtige structuren die op het kaakbot worden aangebracht om gebreken aan de tanden te vervangen, de tandwortel te vervangen en kunnen prothetisch zijn.
Het belangrijkste materiaal van het implantaat is titanium. Titanium is een materiaal dat uitermate compatibel is met de kaakbeenderen en zachte weefsels rond de tanden.

Abces en Cyste Operaties

Of het nu verband houdt met uw tanden of niet, cysten die om verschillende redenen in de mond, tanden en kaak voorkomen, smelten daarbij het kaakbot, waardoor zowel materiaalverlies als verzwakking van het kaakbot ontstaat. Als deze cysten niet worden behandeld, kunnen ze kaakbreuken veroorzaken, en zowel esthetische als functionele stoornissen in de mond, tanden en kaakstructuur.
Dit soort schadelijke cysten, die tijdens het onderzoek met abces en cyste-operaties worden gediagnosticeerd, kunnen volledig worden behandeld.

Kaakmisvormingen

Na verschillende misvormingen in de kaak en het gezicht als gevolg van aangeboren of ongevallen en ziekten; De onderkaak en de bovenkaak kunnen onverenigbaar zijn met elkaar en de gezichtsstructuur, en esthetische en functionele stoornissen kunnen optreden in de mond, tanden en kaakstructuur. Dit soort problemen kan worden behandeld met de behandelmethoden van orale, tandheelkundige en maxillofaciale chirurgie.

Tand Extractie

In gevallen waarin de tand op geen enkele manier kan worden behandeld met geavanceerd verval of trauma na overmatige schade aan de weefsels rondom de tand, wordt de tand getrokken rekening houdend met de gezondheid van de patiënt.

Tand & Kaak Chirurgie: Inventaris
bottom of page